Netradicionalni odmor u Hrvatskoj

Robinzonski smještaj

Netradicionalni odmor u Hrvatskoj

Važne informacije o smještaju na svjetionicima u Hrvatskoj

Smještajne jedinice - apartmani su renovirani 1999/2000 i jednostavno su namješteni. Namještaj je nov. Apartmani su opremljeni toplom i hladnom vodom. Pitka voda se nalazi u spremnicima. Apartmani imaju vlastitu električnu mrežu napona 220 V. Svjetionici Porer, Sv.Ivan, Pločica, Sušac, Prišnjak i Palagruža imaju električne mreže koje se napajaju solarnim panelima pomoću transformatora. Dakle, nema korištenja jačih aparata kao što je sušilo za kos i sl. Mogu se koristiti punjači za mobilne telefone, prijenosna računala i slabiji električni uređaji.

U blizini zgrada zajamčen je signal mobilnog telefona od 900 MHz i 1800 MHz, te veza sa svim europskim zemljama putem roominga.

Svaki apartman ima TV, ali nemaju satelitsku antenu.

Kupaonica ima tuš i WC. U svakom apartmanu nalaze se 2 veća i 2 manja ručnika. Preporučujemo donijeti sa sobom deterdžente i druge ručnike za plažu ili za kupaonicu.

Kuhinja je opremljena sudoperom za pranje posuđa, štednjakom s pećnicom i hladnjakom (hladnjak ima samo mali zamrzivač u hladnjaku) koji rade na struju ili plin (ovisno o svjetioniku) kao i sitni inventar. Preporučujemo da ponesete kuhinjske krpe kao i začine. Apartmani nemaju aparat za kavu.

Spavaće sobe su opremljene krevetima s madracima. Na svakom ležaju nalaze se plahte i dva pokrivača. Svaki apartman ima na terasi ili u dvorištu (ovisno o apartmanu) sjedeću garnituru. Apartmani nemaju ležaljke i suncobrane. Svi svjetionici imaju gromobrane.

Cijena najma smještajne jedinice uključuje:

 • smještaj u apartmanu za osobe navedene na voucheru (u slučaju dolaska većeg broja osoba pružatelj ima pravo odbiti te osobe);
  završno čišćenje;
 • mijenjanje posteljine i čišćenje jednom tjedno (za boravak duži od dva tjedna);
 • odgovarajući zamjenski smještaj u slučaju više sile - nepovoljni vremenski uvjeti (odlazak na svjetionik ili otok nije moguć).

Cijena najma smještajne jedinice ne uključuje:

 • Parking za osobni automobil;
 • Privez u susjednim uvalama;
 • transfer iz zračne luke do luke i natrag niti transfer od luke do svjetionika

Transfer zračna luka Pula - svjetionici: Savudrija, Rt. Zub, Sv. Ivan i Porer , zračna luka Split - svjetionici: Sv. Petar, Sušac i Struga, (cijene transfera podložne su promjena a mi ćemo Vam rado poslati konkretne ponude u odeđenim terminima). Transfer nije potreban na svjetionicima Struga, Savudrija, Veli Rat – za goste svjetionika osigurano je parkirno mjesto.

Što ponijeti sa sobom

 • namirnice (vodu, začine – sol, papar, ulje, voće i povrće, namirnice za pripremu jela;
 • dodatne ručnike;
 • kuhinjske krpe;
 • šibice;
 • sredtstva za čišćenje, za pranje suđa, higijenske potrepštine i deterdžente za rublje;
 • ostale stvari potrebne za boravak na otoku.

Opskrba vodom

Svjetionici imaju pitku vodu iz vlastitih spremnika (kišnica). Ako ne želite piti tu vodu, morate ponijeti sa sobom kupovnu vodu. Voda je oskudan resurs općenito, ona je ograničena na svjetionicima i treba se oprezno koristiti. Voda se zagrijava solarnom energijom. Pitka voda iz slavine je samo u svjetioniku Savudrija.

Obveze gostiju

Gost je dužan: imati valjane putne isprave, poštivati carinske i devizne propise zemlje, pridržavati se kućnog reda u svjetioniku, surađivati s domaćinima, dostaviti dokaz o uplati usluge (voucher primljen poštom ili e-mailom) predstavniku pružatelja usluge, provjeriti da li za ulazak u Hrvatsku ili susjedne zemlje nije potrebna viza. U slučaju nepoštivanja ovih obveza, kupac snosi troškove i odgovornost za štetu. Potvrđivanjem rezervacije, gost se slaže da će bilo kakvu štetu prouzročenu na svjetioniku platiti davatelju usluge na mjestu.

Kućni red svjetionika

Zaštita prirode na svjetioniku i u njegovoj okolici je prioritet, svaki gost mora zaštititi prirodu od zagađenja, smeća i vatre. Tijekom noći strogo je zabranjeno paliti vatru, svijetliti svjetiljkom, svijećama ili paliti još jedno snažno svjetlo u stanu bez zaklanjanja prozora jer ste prijetnja sigurnosti na moru. Sve aktivnosti kao što su ribolov, podvodni ribolov i ronjenje, itd. moraju biti odobrene (ako ste zainteresirani za vođenje bilo koje od gore navedenih aktivnosti, rado ćemo vam pomoći s potrebnim dozvolama, ali sve bitne stvari moraju biti obrađene prije nego što dođete u objekt, izdaju ih državna tijela i uglavnom su zatvoreni u vrijeme Vašeg dolaska). Ako se gost ne ponaša u skladu s kućnim redom, pružatelj usluge i posrednik imaju pravo odmah otkazati smještaj.

Brza lječnička pomoć

Boravak na svjetionicima, koji se često nalaze na udaljenim otocima, preporučuje se samo zdravim ljudima. Za gosta koji iznenada treba brzu medicinsku pomoć, u najbližu bolnicu dolazi brzi prijevoz ili helikopter. Na svim svjetionicima postoje VHF radio stanice koje se mogu koristiti za pozivanje pomoći ili potražiti liječnički savjet putem kanala 16 za slučaj opasnosti (tzv. Sigurnosni kanal). Komplet prve pomoći dostupan je na svakom svjetioniku.

Boravak kućnih ljubimaca

Općenito, boravak kućnh ljubimaca na svjetionicima je zabranjen, osim svjetionika Struga i Prišnjak. Cijena boravka navedena je u cjeniku.

Najam plovila

Ako posjedujete kapetansku dozvolu za upravljanje brodice, možete unajmiti motorni brod uz prethodni dogovor s upraviteljem svjetionika.

Svjetioničar

Na svim svjetionicima, osim svjetionika na Prišnjak, Rt. Zub, Sv. Petar i Pločica, svjetioničar živi sa svojom obitelji. Klijenti se tamo često sprijatelje sa njima...

Dostava hrane

Na svjetionicima Savudrija, Rt. Zub, Veli Rat, Sv. Petar i Struga moguće je dostaviti hranu uz nadoplatu. Na Sv. Ivanu, Poreru i Prišnjak to je također moguće, ali samo uz prethodni dogovor.

Za ostale svjetionike, gosti moraju kupiti hranu prije transfera. Druga mogućnost je dogovoriti se s svjetioničarem o kupnji ili ulovu svježe riba.

Parkiralište za automobile

Ako nije moguće doći do svjetionika automobilom, vozilo morate ostaviti na mjestu polaska. Ako ste zainteresirani za sigurno parkiranje, možete organizirati prijevoz brodom do otoka s pojedinostima sa vaučera. Prijevoz nije potreban u svjetionicima Struga, Savudrija, Veli Rat - osigurano je parkiralište za goste svjetionika.

Smještaj i check in – check out

Iznajmljivanje smještajne jedinice u svjetioniku moguće je samo od subote do subote u sezoni, predsezoni i podsezoni. Na dan dolaska na svjetionik, gosti su smješteni između 13:00 i 21:00 i moraju napustiti svjetionik na dan odlaska do 09:30 sati.

Kraći boravak na svjetioniku

Kratkotrajni najam smještajnih jedinica na Poreru i Sv. Ivanu je također moguć tijekom sezone, prije i poslije sezone, najmanje 2 dana. Do 31.05.2019 i od 20.09. 2019. moguće je naručiti kratki boravak na svjetioniku (minimalno 3 noći) - npr. vikend boravak na svjetioniku Palagruža i Sušac.

Smještaj na svjetioniku zimi

Smještaj na svjetioniku zimi preporučujemo samo na svjetionicima opremljenim grijanjem - Savudrija, Rt.Zub, Struga i Veli Rat, Marlera.

Robinzonske kučice u Hrvatskoj

Copyright © 2005-2023 chorvatsko-levne s. r. o.
Robinzonske kućice u Hrvatskoj