Netradicionalni odmor u Hrvatskoj

Robinzonski smještaj

Netradicionalni odmor u Hrvatskoj

Robinzonski odmor

Neobičan odmor u Hrvatskoj za one koji se žele opustiti od gradske gužve i užurbanosti, doživjeti čaroliju robinzonskog života na zaboravljenim mjestima jadranskih otoka i otočića. Djevičanska priroda, čisto plavo more, divlje mediteransko bilje, mogućnost pecanja svježe ribe, sve su to prednosti robinzonskog odmora.

Ako volite apsolutni mir, usamljene kutke pune romantike, prekrasne plaže i netaknutu prirodu, u ribarskim kamenim kućama, ovaj tip smještaja je pravi izbor za Vas. Na nekim mjestima ima više robinzonskih kuća u blizini što Vam omogućava da osjećaj slobode i opuštanja podijelite sa svojim prijateljima daleko od svakodnevnog stresa civilizacije. Vaša nagrada bit će božanski mir, čisto more i opojni miris divljih borovih šuma. Robinzonski odmor u Hrvatskoj je potpuno novi trend u ponudi smještaja.

Robinzonske kućice najčešće se nude na otocima Brač i Hvar, gdje ćete naći brojne prekrasne uvale s netaknutom prirodom. Popularne destinacije za ljubitelje robinzonskog turizma su otoci Pašman, Ugljan, Murter, Korčula, Nacionalni park Kornati i niz sjeverno-dalmatinskih otoka. Zahvaljujući njihovoj relativnoj napuštenosti i slaboj naseljenosti, pretstavljaju raj i za nudiste. Još jedna neosporna prednost boravka u Robinzonskim kućama je dopušten boravak kućnih ljubimca.

Razina opremljenosti pojedinih robinzonskih kuća znatno varira, od udobno opremljenih objekata s modernim apartmanima do najjednostavnijih kućica sa starijim namješatejem. (Obratite pažnju na odabir i dobro pogledajte fotografije tako da ne stvorite pogrešan dojam o opremljenosti objekta. Riječ je o specifičnostima pojedinih kuća, uključujući i neka ograničenja i posebne uvjete) Općenito, robinzonske kuće imaju jedan zajednički nazivnik, nema električne mreže niti vode iz vodovoda. Ovakve kuće napajaju se uglavnom solarnom energijom i opremljene su plinskim bocama, koje osiguravaju rad hladnjaka i štednjaka. Voda je dostupna u spremnicima u koje se sakuplja kišnica tijekom zime. Međutim, kapacitet vode je ograničen, stoga potrošnju treba racionalizirati i predvidjeti neka ograničenja. Za piće preporučujemo ponijeti sa sobom dovoljne količine kupovne vode. Topla voda za tuširanje u većini je kuća dostupna izvan kuće na tušu koji je spojen na crni spremnik vode kojeg zagrijava sunce.

Pri dolasku u sami objekt pomžu Vam vlasnici kuća koji će Vas ili dovesti brodom do kuće ili Vas dopratiti do kuće i pokazati Vam objekt i parking. Prijevoz do vikendice obično je uključen u cijenu smještaja, ali samo za one kuće koje su udaljene od kopna ili nedostupne automobilima. (Informacije o transferu i parkiranju vozila uvijek se mogu naći u opisu objekta). Budući da je većina puteva do robinzonskih objekata neasfaltirano, preporučujemo automobile s višim podvozjem. Prednost objekata koja imaju parking u blizini (obično oko 15-20 min. šetnje) je mogućnost punjenja mobilnih telefona u automobilu ili mogućnost obilaska šire okolice tijekom boravka.

Klijenti moraju donijeti hranu sa sobom i mogu se u dogovoru s vlasnicima dogovoriti za dostavu u slučaju iznimnih potreba. Druga mogućnost je kupiti hranu sa broda (supermarketa), ali ne jamčimo vozni red broda niti njegov obilazak određenih uvala. Većina mjesta pokrivena je mobilnim signalom. Preporučujemo da bateriju telefona potpuno napunite prije smještaja i kupite auto punjač kako biste mogli telefonirati u hitnim slučajevima.

Možemo vam organizirati najam čamca od vlasnika ili, na primjer, zajednički ribolov, tako da svježu ribu koju ste sami ulovili možete kući peći na roštilju.

Putujte s nama u Hrvatsku, otkrijte nepoznate kutke ove prekrasne zemlje, opustite se na napuštenim plažama i provedite nezaboravan robinzonski odmor.

Zbog velikog interesa turista preporučujemo da rezervirate smještaj godinu dana unaprijed ako ste zainteresirani za određenu robinzonsku kuću. Povratak u prirodu svakako vrijedi probati!

Važna obavijest

U Hrvatskoj nema privatnih plaža, plaža je javno dobro koje svatko može koristiti i uživati ​​i ponašati se u skladu s tim, pročitajte zakon: https://www.zakon.hr/z/505/Zakon-o-pomorskom-dobru-i-morskim-lukama

Robinzonske kučice u Hrvatskoj

Copyright © 2005-2023 chorvatsko-levne s. r. o.
Robinzonske kućice u Hrvatskoj