Netradicionalni odmor u Hrvatskoj

Otok Porer

Hrvatska, Istra

Otočić Porer leži jugozapadno od južnog rta Istre. Otočić Porer je zapravo hrid, širok 80 metara, a udaljen je 2,5 km od kopna i naselja Premantura, koja ima lijepe uvale i u blizini druge otočića. Na Poreru su tri male pristanište. Otočić je toliko mali da ga zaobići samo malo više od minute, ali šetnja će trajati mnogo duže, kada pogledate na zalasak sunca, jer on je jedan od najljepših prizora iz zalazak sunca na Jadranu.
Kada ostanete na Poreru možete zahvaljujući kapetanu Ivan Giotta preinačiti izlet na otoku Unije, poznat po svojim prekrasnim uvalama, ili možete ići brodom do grada Pule. Savjetujemo vam da ostanete na Porer i posjetite zaštićeni prirodni krajolik na rtu Kamenjak, gdje raste 530 biljnih vrsta, od kojih je dvadesetak su orhideje. Osim jedne vrste orhideja ćete naći više dvije vrste drugih biljaka koje rastu samo ovdje i desetak biljnih vrsta prijeti izumiranje.
Ako bude potrebno osvježiti se, posjetite Safari bar koji će sigurno oduševiti svoj izvorni izgled i još više će privući vlasnike, koji su ne samo obični osoblje restorana, ali i stvarne Robinsons.
Plivanje se preporučuje samo u lukama jer su prode vode oko otočića vrlo snažne tijekom cijelog dana. Svjetioničar Porer će vam pokazati odgovarajuće mjesta za kupanje.
Podmorje oko otoka Porer je vrlo atraktivno za ronioce. Na dnu mora je mnogo, hridi u mnogim mjestima su plitke, jer je more oko Poreru izuzetno bogatom područjom s pojavom blizu 90% ribljih vrsta u Jadranu.

Vrijeme

vrijeme
12 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1024 hPa
  • Vlažnost: 52 %
  • Vjetar: 4 m/s
  • UV index: 3
počasí
Čt
11 °C
7 °C
počasí
12 °C
9 °C
počasí
So
13 °C
9 °C
počasí
Ne
13 °C
6 °C
počasí
Po
11 °C
3 °C

Kupanje i plaže Otok Porer

Plivanje se preporučuje na mjestima gdje stoji brod. Protok vode oko otočića su vrlo jake tijekom cijelog dana, pa čak i dobri plivači je preporučuno odmaknuti se dalje od pedeset metara od obale. Stražar će rado poslati vas na mjesta gdje je preporučljivo kupanje u vremenskim periodu.

Sportska ponuda

Tijekom dana vjetar puše s različitih strana i stoga jedrenje na otoku Porer preporučuje se samo za iskusne surfere. Svijet pod morem oko otoka Porer je vrlo atraktivan za ronilce. Zbog jakih morskih struja i konstantnog miješanja toplih i hladnih slojeva vode oko Porer more izuzetno bogatim područjima s pojavom raznih vrsta riba. Ovdje možete uhvatiti gotovo 90 % vrsta riba koje žive u Jadranu.
Robinzonske kučice u Hrvatskoj

Copyright © 2005-2023 chorvatsko-levne s. r. o.
Robinzonske kućice u Hrvatskoj