Netradicionalni odmor u Hrvatskoj

Otok Pločica

Hrvatska, Južna Dalmacija

Otok Pločica dobio je ime zbog svog zanimljivog izgleda. Izdaleka izgleda kao ploča koja je izašla iz mora, a iz neposredne blizine je jedan od najljepših primjera Jadrana. Na otoku postoji samo istoimeni svjetionik, koji je poput Struge svjetionik namijenjen za robinzonski turizam jer nema svjetioničara. Otok Hvar i otok Korčula od Pločice su udaljeni gotovo 10 km.
Na južnoj strani otoka nalaze se obalne litice, a na morskom dnu razbacano je mnogo slomljenog kamenja. Na suprotnoj strani je plitko more gdje se nalazi i mala pješčana laguna te posebno prilagođeno mjesto za izvlačenje čamaca do obale. Lokalne plaže pogodne su za kupanje male djece i slabijih plivača.

Vrijeme

vrijeme
18 °C
Trenutno
  • Pritisak: 1018 hPa
  • Vlažnost: 63 %
  • Vjetar: 0 m/s
  • UV index: 2
počasí
Út
21 °C
16 °C
počasí
St
21 °C
15 °C
počasí
Čt
20 °C
16 °C
počasí
21 °C
17 °C
počasí
So
24 °C
18 °C

Kupanje i plaže Otok Pločica

Na sjevernoj strani otoka nalazi se plitko more, gdje se nalazi i mala pješčana laguna te je posebno uređeno mjesto za izvlačenje čamaca na obalu. Lokalne plaže pogodne su za kupanje male djece.

Sportska ponuda

More oko otoka Pločice jedan je od najatraktivnijih dijelova Jadrana, posebno je pogodno za sportsko ronjenje bez kisikovih bombi. Ovdje je podmorje i krajolik ispod površine nevjerojatno zanimljiv. Sportski ribolov štapom može biti bogat ulov, pogotovo ako se lovi rano ujutro i kasno poslijepodne na cijelom južnom dijelu otoka, pa tako i na njegovoj zapadnoj obali.

Robinzonske kučice u Hrvatskoj

Copyright © 2005-2024 chorvatsko-levne s. r. o.
Robinzonske kućice u Hrvatskoj